met de fiets

Vroeger al geen disco in het dorp, nu weer geen supermarkt, daar krijg je krasse kuiten van. Maar ook lust in buitenlucht. Want het platteland kan nadelen hebben, er zijn ontegenzeggelijk ook voordelen. Je bent in een mum in de natuur. De lucht in het dorp zelf is ook gewoon fris, een rare regeling van verboden voor oldtimers hoef je hier niet te bedenken. En ons kent ons! Dat dat nadelen heeft? Vast wel een paar. Maar de voordelen zijn zo veel groter. Elkaar even voorthelpen. Snel even binnen wippen bij iemand die het wat zwaar heeft. Elkaars kinderen op een regenachtige dag meenemen naar de middelbare school. Een boodschapje doen voor een ander. Tel uit je winst!

En dan die fietstocht naar de supermarkt. Met een paar goeie fietstassen van Kruiper kun je het redden met eens in de week. Vooral – en dat sla ik toch wel erg hoog aan – de dagelijkse groente niet hoeft te halen. Wij hebben hier toch allemaal ons eigen groentetuintje? We eten iedere dag vers van het land. Lekker en eerlijk eten. Geen Unilever die zich bemoeit met hoeveel zout en E-nummers hij aan mijn pompoensoep toevoegt. Daar ben ik zelf baas over, dus zit er bij mij niks engs in de soep.

Nee, laat ons maar lekker in het dorp wonen, beetje op het bankje voor ons huis zitten kijken naar die sportieve moeders die hun kinderen naar school brengen. Met de fiets natuurlijk.

Jan

 

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.