Home / archiefcentraal / meldpunt jachtmisstanden overijssel geopend

meldpunt jachtmisstanden overijssel geopend

De Partij voor de Dieren heeft deze week een ‘Meldpunt Jachtincidenten Overijssel’ in het leven geroepen. De partij wil hiermee de ‘plezierjacht’ tegen gaan. Bij het digitale meldpunt kan iedereen jachtmisstanden, overlast en intimidatie door jagers melden.

Sinds het begin van het jachtseizoen mogen jagers weer hazen, konijnen, fazanten, eenden en duiven doodschieten. “Deze ‘plezierjacht’ is jaarlijks de oorzaak van veel dierenleed en hinder voor passanten en omwonenden”, aldus de PvdD.

De Partij voor de Dieren is van mening dat in het wild levende dieren zoveel mogelijk met rust gelaten dienen te worden en is pertinent tegenstander van alle vormen van jacht. “Zolang er nog geen verbod van kracht is, moet de jacht in ieder geval volgens de regels verlopen en zo transparant mogelijk zijn. In de praktijk komt het echter regelmatig voor dat jagers de regels overtreden doordat ze op andere dan de vrijgestelde diersoorten schieten, dieren verwonden maar ze niet doden, passanten intimideren en overlast veroorzaken en doordat ze vlakbij openbare wegen en woonhuizen lopen te schieten. Ook worden honden en weidedieren opgejaagd door het geknal.”

Met de gegevens die middels het meldpunt verzameld worden, kan de Partij voor de Dieren inventariseren hoe de situatie er in Overijssel voor staat en kan ze blijven aandringen op maatregelen bij gemeenten, provincie en het Rijk.

Lees ook

Uitgesproken Lauk: Boerenstemmen

De gemeenteraadsverkiezingen in maart naderen en dus worden de politieke partijen in het Sallandse actiever, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.