marienheem af van laatste plaats

Trainer Sander Brinkman was hoorbaar opgelucht: ‘We hebben dik verdiend gewonnen. Ik heb de tactiek wat aangepast. Normaal spelen we altijd 4-3-3 met een inschuivende laatste man, maar gezien het spelbeeld van de afgelopen weken en het aantal blessures waar we mee kampen. Stonden er vandaag vier spelers van het tweede in het team. We hebben de boel omgegooid en Bornerbroek het spel laten maken en zijn zelf 4-4-2 gaan spelen. Daarbij hebben we snel proberen te counteren vanaf zowel de linker- als rechterflank en dat pakte perfect uit.’

Al in de 10e minuut werd de bal door Jesper Vloedgraven achter de keeper van Bornerbroek gelegd. Pas in de 40e minuut zag het team van Brinkman de tegenstanders op gelijke stand komen. Met een 1-1 ruststand gingen beide teams de kleedkamer in. In de tweede helft was het spelbeeld weinig veranderd. Brinkman: ‘Bornerbroek gooide alles open waardoor elke lange bal over de verdediging een 1-op-1 met de keeper tot gevolg had. We hadden wel drie á vier doelpunten meer kunnen maken. Ik heb dus ook geen moment vandaag gedacht dat we deze wedstrijd zouden verliezen. We zijn gewoon 90 minuten beter geweest, helemaal niks op af te dingen.’

Tot slot richtte Brinkman zich tot de spelers uit het tweede elftal van Mariënheem: ‘ De jongens die vandaag vanuit het tweede meespeelde hebben het voortreffelijk gedaan, mijn complimenten.’

Henk Klein Koerkamp maakte foto’s van de wedstrijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.