legendarisch koor na drie jaar terug in heino

Het Russische Kozakkenkoor geeft zaterdag 21 november om 20:00 uur onder leiding van Wanja Hliba een concert in de PKN-kerk (voorheen NH-kerk) in Heino. Wanja Hliba en George Tymchenko, die beiden als solist hebben gezongen in het legendarische Don Kozakkenkoor van Serge Jaroff, hebben dit koor in 1991 opgericht. Net als Serge Jaroff destijds, dirigeert ook Wanja Hliba voornamelijk met zijn hoofd, ogen en vingers.

Het koor is wereldberoemd en geeft concerten op alle grote podia ter wereld. Het koor komt na drie jaar weer naar Heino. In 2015 gaf het koor in Nederland alleen concerten in Coevorden, Wouw en Stadskanaal. Na het concert in Heino volgt dit jaar op Nederlandse bodem alleen nog een concert in Brunssum.

Tijdens het concert, dat in samenwerking met Heino’s Mannenkoor wordt gegeven, treedt ook Heino’s Mannenkoor zelf op onder leiding van Svetla Kleijn-Anastasova, terwijl pianist Roel Praas de pianobegeleiding verzorgt.

De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop zeventien euro en aan de zaal twintig euro. De verkoopadressen zijn: De Smulbaai aan de Canadastraat en Het Dorpshuus aan de Marktstraat in Heino, Schulten Lederwaren aan de Herenstraat in Raalte en Mico Bodywear aan de Langestraat in Wijhe. Voor meer informatie ga je naar staging2.heinosmannenkoor.nl of staging2.don-kosaken-chor.de

Meer foto's