leerlingen landstede het land op

Leerlingen van de Landstede zijn gisteren de hele dag in de weer geweest met aardappelen rooien. Ze begonnen de dag vroeg met een persceel in Lemele en zijn daarna een terrein bij school wezen rooien. Toen dat klaar was, moest de opbrengst nog naar Dronten, want daar was een koper gevonden.

Leerlingen die kiezen voor de loonwerkersopleiding leren natuurlijk het meest van praktijkopdrachten, daarom is de school heel gelukkig met een stuk grond dat ze van de gemeente mogen gebruiken. De leerlingen hebben daar zelf aardappelen gepoot. Ze hebben er samen docent Bastiaan Dorgelo een koper voor gevonden. En ook transport naar de koper is door de leerlingen zelf geregeld.

“Mooier weer konden ze daar niet bij hebben. Mooier leren dan zo’n praktijkopdracht bestaat er natuurlijk ook niet. En iedereen doet mee, niet alleen de gemeente. Zo kunnen de loonwerk-leerlingen gebruik maken van die grote zware landbouwmachines, die mogen ze tegen gunstige voorwaarden ‘lenen’ van de reguliere loonwerkers in de regio. Hun belang is natuurlijk dat ze straks goed opgeleide jongens op de trekker hebben zitten. Niet alle aardappelen zijn naar Dronten gegaan. In de centrale hal van de school aan de Zwolsestraat staat een stand waar je tegen een kilootje kunt kopen”, aldus Bastiaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.