lady dandelion in de huiskamer van culture club

Lady Dandelion staat zondag in de Huiskamer van Culture Club de Haere. De één is jarenlang violist geweest bij onder meer The Kyteman Orchestra, Red limo string quartet, Janne Schra en Mark Lanegan. De ander is een talentvolle zangeres en tekstschrijver. Maak kennis met Sietse van Gorkem en Kirsten Berkx. Samen zijn ze op het idee gekomen om duo Lady Dandelion te vormen. Binnen een jaar schreven zij een twintigtal sfeervolle songs die af en toe doen denken aan Massive Attack, Portishead en Björk. Het debuutalbum, getiteld ‘Funambulism’ werd geboren.

Het album is een verzameling van liedjes die gaan over hoop, liefde, eenzaamheid. Met liedjes die balanceren op het randje, gecombineerd met melancholische triphop beats, wil Lady Dandelion liefhebben, steken, wringen, vasthouden en je meenemen naar de rand. Om eroverheen te springen, erlangs te lopen of erbij te zitten en het van een afstand te bekijken. De naam Lady Dandelion komt uit een flard van de eerste tekst die Kirsten en Sietse samen schreven voor een liedje. Het woord ‘dandelion’ (paardenbloem) bleef hangen omdat het zo tot de verbeelding sprekend woord is voor een stuk onkruid.

Zondag staat Lady Dandelion in de Huiskamer van Culture Club de Haere. Aanvang is om 18:00 uur en een kaartje kost 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of te reserveren via website of info@cultureclubdehaere.nl. Voor het huiskamer concert kun je genieten van een lekker maaltijd vanaf 17:00 uur voor 7,50 euro. De maaltijd van tevoren even reserveren.

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.