kwintijn wint eerste fair play prijs bij schoolvolleybal

Donderdag 22 oktober stond sporthal Tijenraan in Raalte vol met fanatieke jongens en meisjes, die meededen aan het jaarlijkse schoolvolleybal. Nieuw deze editie was de Fair Play prijs, die beschikbaar is gesteld door Sportbedrijf Raalte ter promotie van sportief gedrag. De eerste winnaar van deze nieuwe prijs werd Brede School Kwintijn. De winst van het schoolvolleybaltoernooi ging naar de Bernadetteschool uit Heeten.

Namens Sportbedrijf Raalte overhandigde directeur Peter Gras de prijs uit aan drie leerlingen van de Kwintijn. Hij benadrukte daarbij dat hij trots was op de grote opkomst en het sportieve gedrag tussen de verschillende scholen en teams. Erg opvallend was dat na afloop van elke wedstrijd netjes de handen werden geschud om elkaar te bedanken en de winnaars te feliciteren. Alle scholen scoorden hoog op het gebied van Fair Play, maar de Kwintijn scoorde net iets beter dan de overige tien deelnemende basisscholen.

Het schoolvolleybaltoernooi werd dit jaar gewonnen door het derde team van de Bernadetteschool uit Heeten. Zij wonnen in een spannende finale van 2-1 van het tweede team van de Esmoreit uit Luttenberg. Dit schooljaar stelt het Sportbedrijf bij alle schoolsporttoernooien de Fair Play prijs beschikbaar en vraagt zij daarmee aandacht voor sportief gedrag. In de hele regio Salland wordt vanuit een samenwerking met Sportbedrijf Deventer en UtHuus in Olst-Wijhe extra aandacht besteed aan Fair Play.

Meer informatie over Fair Play is te vinden op de website van het Sportbedrijf Raalte (staging2.sportbedrijfraalte.nl/fairplay). 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.