kunstwinkel de waag 10 is donderdag geopend

Raalte is een kunstwinkel rijker: ‘De Waag 10’. Een kantoor, atelier, kunst- en cadeauwinkel in één. Dit initiatief komt van Ronald Jonkman en Dineke Renkema. Donderdag werd De Waag 10 officieel geopend onder grote belangstelling. Wethouder Jacques van Loevezijn hield een openingswoord en noemde hierin het belang van kunst in deze tijd.

Ronald en Dineke hielden voorheen kantoor en atelier in de Huishoudschool. Toen dit gebouw verkocht werd aan een projectontwikkelaar moesten ze op zoek naar een nieuwe locatie. Het idee voor een soort van winkel ontstond als grapje, maar werd enkele maanden later werkelijkheid.

In De Waag 10 verkopen twintig verschillende kunstenaars hun kunstwerken en producten: Schilderijen, keramiek, ansichtkaarten, sjaals, sieraden, t-shirts, glaswerk en nog veel meer. De stijl en leeftijd van de kunstenaars loopt erg uiteen, wat terug te zien is in de winkel. Hierdoor is de winkel interessant voor zowel jong als oud.

Dineke zelf is kunstenares en schildert op acryl. Ze heeft haar atelier in De Waag gevestigd en wil hier in de toekomst ook workshops gaan geven. Ronald is tevens kunstenaar en houdt zich veel bezig met het aankleden van festivals. Hij gebruikt de Waag 10 als zijn kantoor. De Waag 10 is wekelijks geopend van woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.