kinder en jeugdtherapeut in raalte

Kinderen en pubers die niet lekker in hun vel zitten, maar waar de problemen niet groot genoeg lijken om ermee naar een kinderpsycholoog of naar Jeugdzorg te stappen, kunnen in Raalte terecht bij Carola Beumer. Zij is kinder-en jeugdtherapeut en kindercoach. Kort geleden opende zij haar eigen praktijk ‘Kindercoaching Raalte’, dat gevestigd is op de eerste verdieping van Brede school Kwintijn aan de Oude Molenweg 3 in Raalte.

“Er is steeds meer behoefte aan hulp voor kinderen en jongeren. Te denken valt aan kinderen en pubers die te kampen hebben met onzekerheid, (faal)angst, het omgaan met emoties, het verwerken van nare gebeurtenissen zoals een scheiding, het omgaan met spanning en ‘piekergedachtes’, de gevolgen van pesten of het omgaan met andere kinderen.”

Een kindercoach is een laagdrempelige en kortdurende begeleiding en bestaat uit een eerste (gratis) intake voor ouders. Hierna volgen een aantal sessies, waarbij het kind leert om te gaan met de problemen die hij of zij ervaart. Door middel van gesprekken, spel, cognitieve gedragstechnieken, creatieve werkvormen en oefeningen leert het kind om nieuwe inzichten te verwerven in het eigen gedrag en de balans weer terug te vinden. Als blijkt dat er grotere problematiek speelt, vindt er doorverwijzing plaats.

Over Carola Beumer

Carola Beumer is lid van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling, wat in sommige gevallen zorgt voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Ook kan coaching worden betaald vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Carola werkte voorheen in de zorg en het bedrijfsleven, maar merkt op dat er niets zo veel voldoening geeft als constateren dat een kind weer goed in zijn vel zit en hierdoor weer beter gaat functioneren. “Een kind heeft geen probleem, maar heeft alleen handvatten nodig om te in zien wat hij of zij anders kan doen.”

Voor informatie kun je kijken op staging2.kindercoachingRaalte.nl of neem contact op met Carola Beumer via 06-34989954.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.