info over verplaatsing zonnepark heeten

De eerdere onderzochte zuid locatie bestond uit twee velden, welke doorsneden werden door de Veldeggerweg. Door de nieuwe situatie zal het melkveebedrijf van de familie Meijerink ruim drie hectare grond kwijtraken. De landbouwgronden zijn overigens al langdurig in eigendom van de gemeente Raalte.

Tijdens de informatieavond legden de gemeente en Edona de plannen uit aan de 35 aanwezigen. Wethouder Frank Niens gaf hierbij een toelichting op de duurzaamheidsdoelstelling van de Gemeente Raalte en Peter Stam als voorzitter de visie en missie van Endona. Vincent Breen en Wethouder Wagenmans van de gemeente Raalte vertelden over de te volgen procedure in relatie met de verplichte omgevingsvergunning.

Vanuit de omwonenden kwamen vragen over de landschappelijke inpassing, eventueel geluid van omvormers en trafo’s op het park, stralingsgevaar, reflecties van de panelen. Er komt nu een werkgroep om al deze zaken samen met Endona uit te werken en om een bezoek te brengen aan een groot zonnepark om ervaringen uit te wisselen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.