houtzagers lef beloond op csi salland

Houtzager liet Voltaire draaien op een dubbeltje, liet als geen ander galopsprongen weg zonder de controle over zijn paard te verliezen en dook schuin over de hindernissen. “Ik heb in m’n leven nog maar weinig van zulke krappe bochtjes gereden, zeker met dit paard”, bekent de Drentse ruiter. “Maar ik moest wel, want het waren m’n enige kansen om wat tijd te winnen. Er zaten er zoveel in de barrage.”

Marc Houtzager kent een zeer succesvol jaar met al 26 internationale top-3 klasseringen en afgelopen twee weekenden nog twee tweede prijzen in de Grand Prix’s van Donaueschingen en Samorin. “Ik zit in een luxe positie momenteel, want ik heb een hoop goede paarden. Je ziet maar weer, als het loopt dan loopt het. Dan durf je ook meer risico te nemen in de barrage. Sterrehof’s Voltaire is ook in topvorm. Hij sprong hier gisteren ook al heel goed. Hij is er wel een poosje uitgeweest, maar ik ben er van de zomer weer mee begonnen en hij heeft sindsdien alweer goede dingen gedaan. Zondag rijd ik hem in de Grote Prijs.”

CSI Salland is het eerste indoorwedstrijd van het nieuwe seizoen en een belangrijke op de agenda van Houtzager. “Het is een super mooi evenement. Ik kan hier zelf zes paarden starten en mijn stalruiter heeft drie jonge paarden mee. Het is hier super voor elkaar en de organisatie doet er alles aan om de ruiters naar het zin te maken. Het is fijn om hier het indoorseizoen te beginnen en eens dichterbij huis, wat ook wel eens relaxed is.”

Michael Greeve bood de meeste weerstand, maar toen hij zijn watervlugge Whitney BB (v. Nabab de Reve) een galopsprong extra liet maken naar de dubbelsprong verspeelde hij de winst. Op 0,14 seconde afstand werd hij tweede achter Houtzager. Er werd snel gereden in de barrage, maar bij dertien ruiters werd dat afgestraft met één of meer vallende balken. Zo werd Leonie Jonkers derde met Brazzaville (v. Quasimodo Z) ondanks haar ruimere wendingen. Hilde Woudstra finishte als vierde met Titania (v. Clinton), voor de safe en foutloos rijdende Kirsten Rikkert op Winde R.A.G. (v. Sheraton).

Leonie Jonkers was ook al derde in de 1.35m De Paardenkrant Prijs met Berghgraaf, de hengst waarmee ze op donderdag nog won. Peter Geerink was hier niet te kloppen met Zidane (v. Cavalier). Remco Been werd tweede op Brunetti (v. Briar). In de 1.25m Brinkhuis van Hoogstraten Prijs ging de zege naar Fred van Straaten jr. met Lalelu (v. Lazio). Voor de tweede dag op rij werd de 1.20m rubriek, ditmaal de Harry’s Horse Prijs, gewonnen door Rianne Nalis op Aninn (v. Burggraaf).

Landelijke ruiters kwamen ook aan de start tijdens CSI Salland, want de finale klasse L (1.10m) om de Roelofsen Raalte Salland Cup stond op het spel. Slechts vier van de 24 drongen door tot de barrage en daarvan was in Hengelo wonende Zweed David Ljungcrantz de beste met Destany, voor Marleen Stoker en Gwendolyn Krabbe.

CSI Salland vervolgt op zaterdag om 10.30 uur met de internationale springsport. Na de finale klasse M om de Roelofsen Raalte Salland Cup gaat ‘s avonds de springclinic van Jeroen Dubbeldam van start, gevolgd door de Medium Tour finale op 1.40m niveau om de Handelshuis Schuttert Prijs. Op zondagmiddag vindt het hoofdnummer plaats, de Grote Prijs. Wie wil komen kijken, is van harte welkom. De toegang is gratis.

Voor meer informative kijk je op staging2.csisalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.