horeca fors meer kwijt aan belastingen terras

De horeca in de gemeente Raalte is volgend jaar fors meer geld kwijt aan belastingen. Het college van Raalte wil de precariobelasting (belasting op terrassen en standplaatsen) verhogen van 11 euro per vierkante meter naar 20 euro per vierkante meter per seizoen. Die verhoging komt bovenop de verhoging van de leges voor de drank- en horecavergunning.

De verhoging van de precariobelasting (die ook geldt voor winkels met uitstallingen) levert 22.500 euro extra op. Hiermee voldoet het college aan de bezuinigingsvoorstellen die de gemeenteraad in 2014 vaststelde. “In vergelijking met omliggende gemeenten hanteerden wij één van de laagste tarieven. Nu komen wij in de regionale middenmoot”, vertelt wethouder Jacques van Loevezijn.

“Het verhogen van de precariobelasting voor horecaterrassen is rechtvaardig gezien dat ondernemers er goed aan verdienen. Voor de commerciële standplaatsen buiten de reguliere markt geldt dat de commerciële instelling zelf kan bepalen of de verhoging er uit kan of niet.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.