hoe zou het de andere deelnemers vergaan

We weten dat er in de gemeente Raalte zeker 100 deelnemers zich geregistreerd hebben. De praktijk leert dat het aantal groter is, simpel weg omdat ze registratie achterwege hebben gelaten.
Ik ben op bezoek geweest bij Marlinde Baarslag van Buuffies in Heino.
Marlinde besteedt tijdens de campagne in haar restaurant speciale aandacht aan alcoholvrije drankjes en combineert dit met werkelijk heerlijke gerechten. Toen ze het met haar team besprak besloten een aantal van haar collega’s spontaan mee te doen. Marlinde gaf aan dat het effect van de campagne is dat ook de collega’s die niet zelf meedoen bewuster met het gebruik omgaan.

Ik herken dat wel. Afgelopen weekend hadden we een gezinsweekend. Met 2 studerende zonen, met aanhang, meestal goed voor een behoorlijke consumptie van wijn, telde ik zondagavond anderhalve fles witte en een halve fles rode wijn. En dat over 3 dagen. Opmerkelijk! Zelf was ik goed voor een paar vruchtendrankjes en relatief veel water.

Het glaasje wijn en biertje is in het Sallandse cultureel bepaald. Denk aan alle lokale dorpsfeesten maar ook wel tijdens personeelsuitjes: we kunnen er wat van en het is niet bij een feest weg te denken en dan ook nog in ruime mate. Kan dat ook anders?
Ook zal ik komende week eens even bij het eerste team van handbalvereniging Klink Nijland Kwiek op bezoek gaan, onze trotse Eredivisionist! Dit meidenteam is de ambassadeur van de Raalter campagne 40 dagen zonder alcohol. Ik ga eens peilen hoe het hen vergaat. Hoe is het om als jongere, die normaliter vaak uitgaan, feesten hebben e.d. om dit zonder alcohol te doen?

Graag verwijs ik u ook eens naar de website: http://staging2.40dagenzonderalcohol.nl/

Peter Gras

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.