Home / archiefcentraal / hoe voed je positief op

hoe voed je positief op

In Nederland is van 5 tot en met 11 oktober De Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema: ‘geef me de vijf’. Positief opvoedadviseur Marieke Elders uit Raalte verzorgt daarom op vrijdagochtend 9 oktober een speciale workshop die passend is bij het thema, namelijk ‘Leren Luisteren’.

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Die filosofie sluit naadloos aan bij die van Marieke Elders. Zij begeleidt gezinnen en ouders met opvoedingsvragen volgens de beproefde Triple-P methode. Marieke: “Er is niet één manier de beste om kinderen op te voeden of om een goede ouder te zijn. Het is uiteindelijk aan jou als ouder om te beslissen welke waarde en normen je belangrijk vindt, welke vaardigheden je kind moet leren en welk gedrag je wilt stimuleren. Jij bepaalt zelf hoe je invulling geeft aan het ouderschap en wat voor soort opvoeding je wilt geven. Triple-P staat voor Positief Pedagogisch Programma. Het is een ondersteuningsprogramma met als doel de opvoeding van kinderen makkelijker en plezieriger te maken.”

Tijdens de workshop gaat Marieke samen met ouders actief aan de slag met specifieke opvoedingsvragen en leert ze deelnemers hoe zij positief opvoeden kunnen gebruiken om lastige situaties op te lossen. Marieke geeft de workshop op vrijdag 9 oktober aan de Praamstraat 38 in Raalte van 9.00 tot 11.00 uur. Het verzoek is om een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.  Informatie over inschrijven is te vinden op de website: www.mariekeelders.nl.

Lees ook

Rick Evers: Nectarinebewaarplek

Natuurlijk weet ik heus wel dat er grotere problemen op de wereld zijn dan mijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.