Home / archiefcentraal / hockeyclub smhc salland uitgedaagd

hockeyclub smhc salland uitgedaagd

Samen met Fysiofits heeft Hockeyclub SMHC Salland afgelopen weekend haar leden uitgedaagd om te laten zien wat ze kunnen. Dit keer eens geen hockey, maar wel een belangrijk onderdeel van dit spel; de fysieke gesteldheid. Via verschillende stations werd de sprongsnelheid, sprintsnelheid, spronghoogte, spierkracht, conditie, lenigheid en coördinatie gemeten. Met ruim honderd inschrijvingen was het een drukbezette, sportieve en zeer geslaagde dag.

Aangezien alle deelnemers na afloop een ‘health paspoort’ meekregen heeft de dag ook daadwerkelijk een doel. In het paspoort staan namelijk alle persoonlijke uitkomsten. “Handig, want hiermee heeft de trainer inzicht in de gesteldheid van het team en de individuele speler. Tevens kan het blessurepreventief werken”, aldus organisatoren Wim van Bokhoven en Martijn de Jongh. De bedoeling is twee keer per jaar deze metingen te verrichten. Verbeteringen of terugslag kunnen op deze manier goed in de gaten gehouden worden. Een effectief middel dus om het spel te verbeteren.

Lees ook

Hans Kamphuis tijdelijk wethouder Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – Hans Kamphuis, nu nog raadslid namens het CDA, is aangewezen als tijdelijke vervanger …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.