herenkoor luttenberg terug van unieke reis

Het Herenkoor uit Luttenberg heeft het afgelopen weekend een bezoek gebracht aan Rome. Vergezeld door vele partners en pastoor Jan Verweij vertrok de groep van 31 personen vrijdag naar Rome. Op uitnodiging van de Kerk der Friezen verzorgde het koor twee vieringen en gaf het een miniconcertje in de Sint Pieter.

Het koor staat onder leiding van dirigente Herma Jalink en wordt op het orgel begeleid door Henri Fikken. Zaterdagmorgen werd tijdens het bezoek aan Vaticaanstad en de Sint Pieter een miniconcertje gegeven in de Sint Pieter. Diverse toeristen en pelgrims luisterden naar de gezangen van het koor.

’s Avonds werd er een viering in de Sancta Maria Maggiore, één van de vele kerken, muzikaal verzorgd. Deze basiliek, ooit de plek waar prinses Irene in het huwelijk trad met prins Jorge de Bourbon Parma, wordt dagelijks door vele duizenden toeristen bezocht. De indrukwekkende plafondschilderingen en versieringen maken het tot een gewilde bezienswaardigheid.

In deze viering, die geheel in het Italiaans werd gehouden, ging ook pastoor Jan Verweij uit Raalte mee voor. In vlekkeloos Italiaans sprak de pastoor de vele aanwezige gelovigen uit diverse landen toe. De liederen die het Herenkoor tijdens deze viering zong, waaronder een prachtig Avé Maria, maakten deze viering tot een bijzonder geheel.

Zondagmorgen moest het koor opnieuw aantreden om de viering in de Kerk der Friezen, aan de voet van het Vaticaan, te verzorgen. Ook hier ging pastoor Jan Verweij opnieuw mee voor. In de overvolle kerk werden naast traditionele Latijnse gezangen, ook een prachtig vierstemmig Bulgaars lied Tebe Pojem, ten gehore gebracht. Diverse kerkgangers uitten na afloop hun bewondering voor de prachtige zang van het koor.

Naast het zingen werd er natuurlijk ook een bezoek gebracht aan een aantal van de vele bezienswaardigheden die Rome rijk is. Naast het Vaticaan en de Sint Pieter, maakte met name het Colosseum veel indruk. Maar ook de grote mensenmassa die zondagmorgen op het Sint Pietersplein was verzameld om paus Franciscus te zien die vanuit een bovenraam de mensen toesprak was indrukwekkend.

Al deze ervaringen maakt de reis tot een onvergetelijke gebeurtenis voor het Herenkoor uit Luttenberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.