helse fietstocht door het donkere wijhe

De ‘Hallowiejefietstocht’ is de meest helse fietstocht in het donker. Na het succes van 2013, met ruim achthonderd fietsers, gaan de tocht dit jaar op zaterdagavond 24 oktober op voor de tweede editie. Het belooft weer net zo spannend, griezelig en hels te worden.

De Hallowiejetocht kent drie verschillende routes; er is dus voor iedereen wat wils. De groene tocht van 7 kilometer gaat over De Krijtenberg en Boerhaar. De rode tocht van 8 kilometer gaat door de dorpskern van Wijhe en de gele route van 18 kilometer is de MTB-route.

Vooraf inschrijven op de tocht is verplicht. Dit kan op staging2.stichtingduurzaamonderweg.nl of bij één van de volgende zes bedrijven in Wijhe: Gallerie, Brasseries 1307 De Molen – Fietswereld Roy Seine Zwakenberg Twewielers – Bakkerij Jolink – Albert Heijn – Sportschool Leef en Vloedgraven Interieur & Decorations.

Net als bij de vorige editie is er na de fietstocht een ‘afterparty’ bij het SPOC aan de Lange Slagen 29 in Wijhe. Na alle spanning en sensatie lekker samen napraten en ontspannen. De organisatie daagt je bovendien uit verkleed op de fiets te stappen, om de Halloweensfeer compleet te maken.

Goede doelen
Met de opbrengst van de tocht, worden verschillende plaatselijke goede doelen ondersteund. Dit jaar zijn dat de Zwemsport in Wijhe en de Kinderboerderij Wijhe. Het geld wordt besteed in brede vorm teneinde het zwemaanbod in de gemeente verder te professionaliseren. Hierbij kun je denken aan materialen voor het trimzwemmen, waterpolo en snorkels voor kinderen. Daarnaast wordt het geld ingezet om de veiligheid bij kinderen op het gebied van zwemmen verder te vergroten door het aanbieden van het C-diploma. Het geld wordt besteed aan goede begeleiding hiervan.

De kinderboerderij vervult een belangrijke maatschappelijke rol in de Wijhese gemeenschap. Het geheel wordt door allemaal vrijwilligers verzorgd. Met een gevarieerd dierenbestand, de vele jaarlijkse activiteiten, de ontvangst van scholen, het beschikbaar stellen van een werkplek waarbij onder begeleiding de dagbesteding ingevuld wordt, het aanwezig zijn op de kerstmarkt en het verzorgen van de Kidscorner op het Keltisch festival probeert de Stichting een wezenlijke bijdrage te leveren aan de Wijhese gemeenschap en voor jong en oud iets te betekenen. Het is jaarlijks weer een grote uitdaging de exploitatie rond te draaien en daarnaast investeringsruimte te vinden voor regulier onderhoud en nieuwe investeringen. Daar zou dit bedrag goed aan kunnen bijdragen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.