heino en raalte de dupe

Werkzaamheden
Bij de elektrificatie van het bijna veertig kilometer lange traject tussen Zwolle en Wierden gaat het onder andere om de aanleg van negenhonderd masten voor de bovenleiding naast het spoor en ondergrondse leidingen van energieleveranciers naar drie nieuwe technische ruimten op het traject voor de stroomvoorziening. Direct omwonenden worden op de hoogte gehouden van de werkzaamheden bij hen in de buurt.

Impact voor reizigers
Om de hinder voor reizigers tot een minimum te beperken heeft de provincie, mede op advies van reizigersorganisatie Rocov en in overleg met ProRail, ervoor gekozen om het werk zoveel mogelijk in de avonden en nachten uit te voeren.

Dit betekent dat van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 18 december 2015 er op doordeweekse dagen in de avonduren geen treinverkeer mogelijk is op het traject Zwolle – Wierden. Vanaf 20:30 uur rijden er NS-bussen in plaats van treinen. Van 19 december 2015 tot en met 3 januari 2016 rijden de treinen volgens de dienstregeling. Van maandag 4 januari tot en met eind oktober 2016 is er zowel op weekdagen als in het weekend in de avonduren geen treinverkeer mogelijk op het traject Zwolle – Wierden. Vanaf 20:30 uur rijden er op alle dagen NS-bussen in plaats van treinen. In Heino rijden deze bussen vanaf de bushalte aan het begin van het dorp. Tussen station en deze bushalte rijden taxibusjes.

Doorgaande reizigers tussen Zwolle en Almelo kunnen ook omreizen via Deventer of via Mariënberg (Vechtdallijnen). Plan je reis vooraf via staging2.ns.nl. De extra reistijd is ongeveer 15 tot 30 minuten.

Elektrificatie
De provincie Overijssel heeft het treintraject Zwolle-Enschede in december 2014 van het Rijk overgenomen. Met de elektrificatie van de lijn, waar nu nog met dieseltreinen wordt gereden, bespaart de provincie op de exploitatiekosten (aanschaf-, onderhoud- en brandstofkosten).
Daarnaast verbetert de luchtkwaliteit in het gebied tussen Zwolle en Enschede. Elektrificatie zorgt ook voor een kortere rijtijd, waardoor de reizigers sneller op de plek van bestemming zijn en een hogere frequentie in de toekomst mogelijk is.

Meer informatie
Voor meer reisinformatie ga je naar staging2.ns.nl/treinverkeerzwollewierden, voor meer informatie over de werkzaamheden kun je terecht bij staging2.prorail.nl/zwollewierden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.