gratis consult bij ergotherapie salland

Op 27 oktober is de jaarlijkse Wereld Ergotherapiedag. Een dag waarop wereldwijd activiteiten plaatsvinden om ergotherapie op de kaart te zetten. Sonja: “Wij willen hier dit jaar aandacht aan besteden, want de onbekendheid van ons vakgebied is nog groot.”
Ergotherapie wordt vaak geassocieerd met hulpmiddelen en woonaanpassingen. “Maar wij kunnen meer”, aldus Liset, die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van reuma, COPD en in 2016 start met de opleiding Handtherapie. “Zo leren wij de cliënt een dagelijkse activiteit op een andere wijze uit te voeren, zodat onder andere de gewrichten minder belast worden.“

Waar Liset veelal de (jong)volwassenen behandelt, richt Sonja zich meer op de ouderenzorg met haar specialisaties Parkinson en Dementie. Ook hierbij draait het niet alleen om de hulpmiddelen. “Bij cognitieve beperkingen bekijk ik wat iemand nog wel kan, welke strategieën hij zelf al toepast én hoe deze ingezet kunnen worden om bijvoorbeeld zelf de boodschappen te kunnen blijven doen.”

“Ons vakgebied is dus erg breed en om de mensen goed te kunnen informeren over onze mogelijkheden, willen we iedereen in de week van 26 t/m 30 oktober een gratis consult (dertig minuten) aanbieden. Dit kan bij ons aan de praktijk (Vrieswijk 6a in Raalte), maar we kunnen ook aan huis komen.” Aanmelden kan voor 16 oktober bij Liset Meijerink 06 – 450 428 66, Sonja Kluin 06 – 450 428 77 of per e-mail: info@ergotherapie-salland.nl.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.