go ahead eagles met hangen en wurgen naar koppositie

Go Ahead Eagles heeft de koppositie gepakt in de Jupiler League. Met hangen en wurgen wonnen de Deventenaren op bezoek bij MVV Maastricht. FC Volendam, voor deze speelronde nog de koploper, was niet opgewassen tegen FC Eindhoven (1-2). Randy Wolters werd het goudhaantje van Go Ahead Eagles vrijdagavond, hij scoorde de winnende 1-2 in Maastricht. 

Het duel tussen MVV en Go Ahead Eagles kwam moeizaam op gang. Ondanks het feit dat Go Ahead Eagles het betere van het spel had en de bal het meest in het bezit had bleven grote kansen uit. Dat de 0-1 vanaf de strafschopstip moest komen paste dan ook geheel in de wedstrijd. Nadat Moustafa de bal met de hand van richting veranderde schoot Leon de Kogel alweer zijn tiende doelpunt van dit seizoen binnen. De Kogel mag zich daardoor nog altijd de topscorer van de Jupiler League noemen. 

Een aantal slordigheden en nog geen handjevol kansen verder vond scheidsrechter Bax het mooi geweest. Eagles zat op rozen en ging met de voorsprong op zak aan de thee. Dat was waarschijnlijk ook het enige positieve dat Demmers te vermelden had in de rust, want het spel was niet om aan te zien. 

De spelers van Go Ahead Eagles dachten waarschijnlijk dat de rust in Maastricht langer duurde dan een kwartier. De thuisploeg mocht namelijk het spel maken en dat zorgde er voor dat Zwarthoed een aantal keer handelend moest optreden. Op de schoten van Polizzi en Croux had de doelman nog een antwoord, maar op de penalty die even later volgde niet. Nadat Ippel tegen de vlakte was gewerkt door Daemen besloot Peeters het cadeautje koelbloedig uit te pakken: 1-1. 

De gelijkmaker leek de bezoekers enigszins te hebben wakker geschud, maar tot echte kansen kwam de ploeg van Demmers nog altijd niet. De eerste de beste goede kans was vervolgens wel direct raak. Invaller Mathieu lanceerde Wolters met een dito steekbal, waarna de pijlsnelle aanvaller de bal tegendraads in het doel schoot. Met nog een klein kwartier aan speeltijd op de klok was de score weer in het voordeel van de Deventenaren. 

Slotoffensief van de thuisploeg

De thuisploeg besloot daarop een slotoffensief in te zetten en dat leverde een aantal hachelijke momenten op. Güvenc en Peeters waren met schoten gevaarlijk alvorens Eagles met tien man kwam te staan. Demmers, die al drie keer gewisseld had, zag David tot overmaat van ramp ook nog eens uitvallen met een blessure. Schenk was daarna nog heel dicht bij een eigen doelpunt en Ippel probeerde het nog maar eens met een schot van afstand. Maar uiteindelijk kwam er voor Go Ahead Eagles net op tijd een einde aan de wedstrijd, zoals precies bij een kampioensploeg past.

Want door de zege op Maastricht en het verlies van FC Volendam op eigen veld tegen FC Eindhoven mag Go Ahead Eagles zich nu nummer één van de Jupiler League noemen. Volendam deed door het verlies trouwens niet één, maar twee stapjes terug, want de club moet nu ook de directe tegenstander van vanavond boven zich dulden: Eindhoven heeft een puntje (23) meer, maar speelde ook een wedsrijd meer (12).

Wanneer we na een derde deel van de competitie de balans opmaken zien we dat Go Ahead Eagles prima presteert. Vooral het gebrek aan scorend vermogen van vorig seizoen is dit seizoen de kop ingedrukt met 26 doelpunten in 11 wedstrijden. Dat biedt goede hoop voor het resterende tweederde deel. Als dat eindigt in promotie, dan is degraderen helemaal zo gek nog niet. En dan wordt het volgend jaar weer gezellig Eagles – PEC. Daar zullen zowel de Deventenaren als de Zwollenaren reikhalzend naar uitkijken. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.