gemeente haalt weer fietsen weg bij station

De gemeente Raalte haalt deze week weer verkeerd gestalte fietsen op bij het station in Raalte. Per keer worden er dertig tot veertig fietsen weggehaald en na de zomervakantie zelfs het dubbele. Op deze manier wil de gemeente de stationsomgeving netjes en overzichtelijk houden.

Toen de gemeente dit moest opstarten, is er navraag gedaan bij enkele buurgemeentes. Daaruit bleek dat iedereen zijn eigen werkwijze heeft. “Wij hebben toen besloten om het op deze manier te doen. Het is in een redelijke tijdpad uit te voeren, overzichtelijk wat hoeveelheden betreft en op de stations blijft het redelijk netjes en te overzien.”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Per keer zijn er ongeveer twee gemeentemedewerkers 2,5 tot 3 uur bezig met het verwijderen van fietsen. Maar de eerste keer na de zomervakantie zijn ze minimaal het dubbele aan tijd kwijt. “Dan blijven heel veel fietsen staan van studenten die klaar zijn met de opleidingen en de moeite niet nemen hun fiets op te halen. Hier tegenover staan wat opbrengsten door de verkoop van de fietsen aan RIBW Raalte en Tactus Deventer. Zij nemen alle fietsen af voor 5 euro per stuk. Dit zijn dan de stationsfietsen die niet opgehaald worden en fietsen die wij ophalen naar aanleidingen van meldingen van burgers en politie. Na drie maanden opslag mogen die weg.”

Tot klachten leidt het weghalen van de fietsen eigenlijk nooit. “Soms wat gemopper van jeugd. Maar dat kunnen we prima afhandelen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.