geef textiel door en gooi het niet weg

In de eerste helft van 2015 is maar liefst 45.398 kilogram textiel in de textielcontainers van Sympany gedoneerd door de inwoners van Gemeente Olst-Wijhe. Sympany bedankt de inwoners hartelijk voor hun textieldonaties. Sympany is de naam voor de gefuseerde charitatieve textielinzamelaars KICI en Humana.

 

Geef textiel door en gooi het niet weg

Nog altijd gooien Nederlanders textiel in de afvalcontainer. Dit is al gauw 135 miljoen kilogram textiel dat jaarlijks verdwijnt door verbranding en niet wordt hergebruik. Door textiel te doneren in de textielcontainers van Sympany geef je het door. Wist je trouwens dat alle textiel welkom is? Niet alleen wat nog draagbaar is, maar ook als het kapot en versleten is. Naast textiel mogen ook schoenen/laarzen, accessoires (riemen, tassen, hoeden en petten) en knuffels in de textielcontainer.

Textiel voor textiel(projecten)

Als sociaal ondernemer werkt Sympany aan de zelfredzaamheid van mensen in Nederland, Afrika en India. In Nederland bieden we werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook aan langdurig werklozen. In Afrika en India worden textiel-gerelateerde projecten gesteund waarbij duurzaamheid en zelfredzaamheid een belangrijke rol spelen. Allemaal mogelijk gemaakt dankzij uw gedoneerde textiel.

Wat doet Sympany met het ingezamelde textiel

Draagbaar textiel wordt niet alleen verkocht in Europa maar ook in Afrika, waar lokale ontwikkelingsorganisaties het verkopen via hun eigen tweedehands kledingwinkels of via geselecteerde agenten, die het doorverkopen aan marktkooplui.

Er worden veel initiatieven in Nederland ondernomen op het gebied van het recyclen van niet herdraagbaar textiel om te komen tot een doorbraak rond hoogwaardige vervezeling en eventueel spinnen. Sympany is bij de meeste initiatieven gesprekspartner met als doel snel om tafel te zitten met die partijen die daadwerkelijk in deze initiatieven gaan investeren. Op dit moment werkt Sympany al met VRK Acoustics en Isolatie samen en worden wekelijks orders binnengehaald om gebouwen hoogwaardig te voorzien van isolatie en akoestische panelen, die als scheidingswanden in ruimten worden geplaatst. In deze producten zit Metisse, dat van gerecyclede textielvezels is gemaakt.

Over Sympany

Sympany is een van de grootste charitatieve textielinzamelaars in Nederland. In 150 gemeenten wordt met een kleine vijftig medewerkers en ruim 2.400 textielcontainers jaarlijks ruim 22 miljoen kilogram textiel ingezameld. Met de opbrengst van de textielinzameling steunt Sympany textiel gerelateerde projecten in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt geïnvesteerd in innovatie door herwinning van grondstoffen uit het niet herdraagbare textiel om de textielketen van begin tot eind beter in balans te brengen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.