extra appartementen aan marktstraat

SallandWonen gaat enkele projecten versneld uitvoeren om de druk op de woningmarkt in de huursector weg te nemen. Zo komen er aan de Marktstraat 65, het voormalige kantoorpand van Landstede, acht appartementen voor starters. Hierdoor ontstaat er ergens anders op de huurdersmarkt ruimte voor statushouders.

Alle gemeenten in Nederland krijgen op basis van hun grootte elk jaar een taakstelling van het Rijk om een vastgesteld aantal vergunninghouders te huisvesten. De gemeente Raalte moet in 2015 voor 68 vergunninghouders een woning beschikbaar stellen. Er zijn inmiddels veertig personen gehuisvest. Voor de rest van 2015 is er dus nog een opgave van 28 personen. Dat verwacht de gemeente versneld te kunnen doen door onder andere het versnellen van projecten door SallandWonen.

Onrust
In de buurt van het pand aan de Marktstraat heerste er onrust vanwege een artikel in de Stentor. Daarin stond dat er in een kantoorpand appartementen zouden komen voor vluchtelingen. Dat is volgens SallandWonen niet juist. “In het pand komen acht appartementen voor starters op de woningmarkt. Deze appartementen zijn voor woningzoekenden, niet speciaal voor statushouders.”

Ook lazen sommige buurtbewoners een zin in het artikel niet juist. Dat er in een kantoorpand aan de Marktstraat 65 appartementen werden gemaakt, werd opgevat als 65 appartementen in een kantoorpand aan de Marktstraat. En niet, zoals werd bedoeld, in een kantoorpand op het adres Marktstraat 65.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.