expositie henne neppelenbroek in galerie brasserie 1703

Galerie Brasserie 1703 “De Wijhese Molen” laat gedurende de maanden oktober en november werk zien van Henne Neppelenbroek De schilder – dichter Henne Neppelenbroek woont in Heino. Hij was tot 2001 als docent Tekenen en Aardrijkskunde verbonden aan het Carmelcollege in Raalte.

In Raalte was hij medeoprichter van de Stichting Kurrk, waarin schilders en dichters uit Salland zich hebben verenigd. Werken van hem waren te zien in door de Stichting Kurrk georganiseerde groepsexposities in Raalte, Wolvega, Markelo, Windesheim, Markelo en Mettingen(D). In 2001 verhuisde hij naar Diepenheim. Het golvende essenlandschap rond Markelo en Diepenheim met zijn markante boerderijen zijn een belangrijke inspiratiebron voor hem, zowel voor zijn poezie als voor zijn schilderijen. Dat geldt ook voor het Sallandse landschap en het IJssellandschap.

Na 2001 waren werken van zijn hand te zien in “Het Beaufort” in Markelo, De Witte Kamer in Delden en in Galerie Visee te Diepenheim. Ook nam hij enkele malen deel aan de kunstmanifestatie “Het Kunstmoment” in Diepenheim. De kunstuitleen De Hof van Twente leent werk van hem uit.

Gedichten van hem werden opgenomen in een tiental bloemlezingen. Hij won enkele poezieprijzen. Hij werd eerste in Hulshout (B) en werd achter Kees Hermis tweede in St.Truiden (B). Onlangs werd zijn gedicht “Het licht” genomineerd voor de Zeeuwse Maerlantpoezieprijs.

Verschillende literaire bladen, waaronder “Appel” en “ De tweede Ronde” namen gedichten van hem op. In 1993 publiceerde hij de bundel “Tekens in een landschap”. Samen met Kees Hermis en Henk Lebesque gaf hij de losbladige map “Omtrent rivieren” uit.

In Galerie Brasserie 1703 hangen potlood- en krijttekeningen, acrylschilderijen en linosneden. In 2016 zal werk van hem te zien zijn in galerie Witharen bij Ommen. Er zijn plannen voor een nieuwe bundel “Vervaagd verleden’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.