edgar en tineke stapelveld leungen 60 jarig getrouwd

Edgar en Tineke Stapelveld-Leungen zijn al zestig jaar getrouwd en dat mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Burgemeester Martijn Dadema kwam maandag even op de koffie bij het gelukkige echtpaar in Heino. Tineke en Edgar stapten op 5 oktober 1955 in Beilen in het huwelijksbootje. Ze hebben twee kinderen (Edith en Karin), vijf kleinkinderen en een achterkleinkind.

Na een tijd in Wijster te hebben gewerkt, werd Edgar getipt dat er een nieuwe functie vanuit het Rijk werd gecreëerd bij het Staatsbosbeheer, namelijk Natuurbeschermingsconsulent. Nederland werd in zeven regio’s verdeeld met aan het hoofd van elke regio een natuurbeschermingsconsulent. Edgar aangesteld voor de drie noordelijke provincies en later voor de provincie Drenthe. In Drenthe stond hij aan de basis van het nationale park ‘de Drentsche Aa’. De Drentsche Aa viert toevallig dit jaar ook een jubileum. Het park bestaat dit jaar vijftig jaar.

Tineke ging aan de slag als rijexaminatrice. Hiervoor moest ze een opleiding volgen, zowel theorie als de praktijk. Een pittige opleiding, maar deze wist ze goed te doorlopen Ze behaalde een motor, vrachtwagen- en busrijbewijs.

Daarnaast zijn ze samen lid geworden van de bridgeclub, maar dat was meer iets Tineke dan voor Edgar. Hij is er mee gestopt, ‘want volgens hem was anders het huwelijk gestrand’, laat zijn dochter Edith weten. Inmiddels is Tineke ook gestopt met bridge.

Heino
Nadat Tineke met werken is gestopt, is het echtpaar op zoek gegaan naar een woning in een dorp rondom Zwolle, waar dochter Edith toen woonde. Ook om weer in de buurt te wonen van de familie van Tineke. In Heino werd de woning gevonden die bij ze paste. Tot op heden een goede beslissing gebleken Heino is van meet af aan echt een thuis geweest. Een prettig dorp in een prachtige omgeving. Edgar fietst graag en legt met veel plezier dagelijks zo’n twintig tot 25 kilometer af in het mooie coulisselandschap. Ook is hij lid van de historische vereniging van Heino ‘de Omheining’. Hiervoor heeft hij op zijn fietstochten heel wat authentieke boerderijen gefotografeerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.