eagles legt orhan dzepar vast tot 2019

Go Ahead Eagles heeft het contract van de 19-jarige Orhan Dzepar opengebroken en verlengd tot 2019. Als aanvoerder van de A1 tekende het talent in 2017 nog een jeugdcontract bij de club. “Nu heb ik echt een contract als senior”, vertelt Dzepar trots. Wel heeft het succes een keerzijde. “Ik ben gestopt met mijn opleiding.”

Als aanvoerder van de A1 stond Dzepar te boek als groot talent en vanaf dit seizoen zit de speler uit eigen jeugd in de selectie van trainer Dennis Demmers. Aanvankelijk voor een proefperiode, maar zijn goede spel heeft Demmers doen besluiten de jonge middenvelder definitief bij zijn groep te houden. “Vanaf dat moment had ik echt het gevoel dat ik jeugdspeler af was”, vertelt Dzepar tegenover Deventer Centraal.

Het nieuwe contract is voor de middenvelder dan ook het bewijs dat hij goed bezig is. “Ik zie het nu als definitief dat ik bij het eerste hoor.” Dit seizoen mocht Dzepar al meermaals opdraven als invaller en dat deed hij naar behoren met een doelpunt in zijn eerste en tweede wedstrijd. Daarna moest hij het echter stellen met een plek op de tribune. “Ik wacht mijn kansen af en doe mijn best op trainingen. Het is aan de trainer om te beslissen mij mee te nemen, daar ben ik niet zozeer mee bezig.” Wel volgt hij zijn ploeg altijd op de voet. “Bij een thuiswedstrijd voel ik ook als ik niet bij de selectie zit dezelfde spanning en adrenaline van een wedstrijddag.”

Upgrade
Met zijn goede ontwikkeling heeft Dzepar een flinke upgrade van zijn contract weten af te dwingen. “Het oude contract sloot ik af in de A1 en was een soort van jeugdcontract. Nu heb ik echt een contract als senior”, vertelt hij trots. Deze zomer was zijn jeugdcontract al gewijzigd van een parttime- in een fulltimecontract. Het zegt alles over de razendsnelle ontwikkeling die hij doormaakt.

Zelfstandig
Echter heeft het succes ook een keerzijde. “Ik ben een maandje terug gestopt met mijn opleiding”, vertelt Dzepar. “De eerste weken in augustus en begin september kon ik niet aanwezig zijn vanwege het voetbal. Toen heb ik de beslissing genomen om te stoppen met school. Ik wilde niet met één been op het voetbalveld staan en met één been op school.” Nu kan de jongeling zijn vizier volledig op het voetballeven richten. Iets waar zijn vader het aanvankelijk niet mee eens was. “Hij stond er in het begin niet achter en vond mijn opleiding belangrijk. Maar ik merk dat ik nu mijn eigen keuzes moet maken en dat ik steeds meer zelfstandig bezig ben”, luidt het credo van het talent van Go Ahead Eagles.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.