duizenden handtekeningen tegen uitbreiding konijnenhouderij

Al ruim tweeduizend mensen hebben een handtekening gezet onder de petitie van Stichting Konijnen in Nood tegen de uitbreiding van de konijnenhouderij aan de Pleegsterdijk in Raalte. Hendriks Rabbit Farm wil uitbreiden met 400 moederkonijnen en 4.750 jonge vleeskonijnen. Het bedrijf heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente Raalte voor in totaal 1.800 voedsters en 15.750 vleeskonijnen.

Stichting Konijnen in Nood heeft ernstige morele bezwaren tegen het fokken van konijnen voor de vleesindustrie, laat staan tegen de uitbreiding van een konijnenfarm. “In een konijnenfokkerij kunnen konijnen niet hun natuurlijke gedrag vertonen. Door de huisvesting op draadgazenkooien vinden er veel gezondheid- en gedragsproblemen plaats bij vleeskonijnen”, vindt de stichting.

“Hendriks Rabbit Farm wil uitbreiden tot het opfokken en vetmesten van in totaal 15.750 konijnen, een schaalvergroting van ongeveer 25 procent. Elke elf weken worden deze vleeskonijnen op een lang en zwaar transport gezet om in buitenlandse slachthuizen te worden geslacht. Dat betekent dat het jaarlijks om zo’n 75.000 vleeskonijnen gaat. Daarbij genomen zal het vrachtverkeer van en naar dit bedrijf ook toenemen met 25 procent, evenals de stankoverlast, mestverwerking en fijnstofuitstoot.”

Petitie en fakkeltocht
De petitie is inmiddels al door 2.307 mensen ondertekend. Het doel is om 2.500 handtekeningen te bundelen en op zaterdag 28 november aan te bieden aan de gemeente Raalte. Ook organiseert Konijnen in Nood op die dag in Raalte een fakkeltocht tegen de uitbreiding van Hendriks Rabbit Farm.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.