droste denkt niet aan terugkeren als vluchteling

Jihadstrijder Victor Droste uit Heeten peinst er niet over om terug te keren naar Nederland. Ook niet nu hij betrekkelijk anoniem in de Syrische vluchtelingenstroom op kan gaan. Dat laat hij weten aan RTV Oost. Hij verwacht dat hij opgepakt wordt zodra de Nederlandse autoriteiten doorkrijgen wie hij werkelijk is. En dat vooruitzicht maakt dat hij niet over een terugkeer nadenkt.

Droste: “Na eerst 10 jaar zitten, daarna de rest van mijn leven werkloos? Geen opleiding of werkgever die me accepteert. Zou jij het accepteren als een ex-terrorist jouw kinderen les zou geven?”

Vluchtelingen
Protesten tegen de komst van vluchtelingen vindt Droste schandalig. Droste vindt juist dat Nederland meer moet doen om vluchtelingen op te vangen. “Jullie houden toch zo van mensenrechten? Waarom dan niet je medemens willen helpen? Nederlanders moeten minder klagen en overgaan tot actie.”

Schuldig aan het ontstaan van de vluchtelingenstroom voelt Droste zich niet. “Het klopt inderdaad dat mensen het land verlaten vanwege deze oorlog, maar ik weet bijna zeker dat men niet vlucht voor de rebellen. Velen van hen vluchten uit regeringsgebieden. Wat kan ik daar aan doen? Wij willen ze niet van de ene onderdrukking in de ander storten.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.