dringen geblazen bij sallands cross circuit

Een recordaantal hardlopers heeft zich aangemeld voor de competitie van het Sallands Cross Circuit. Ook de nieuwe Cross League Oost gaat voortvarend van start met een flinke groep topatleten. De voorinschrijving voor de competitie is sinds dit weekend gesloten; voor de afzonderlijke lopen kunnen de lopers zich tot op het laatst inschrijven.

Maar liefst 412 lopers hebben zich aangemeld voor het totale circuit. Dit betekent dat deze atleten deelnemen aan minstens zeven van de elf crosslopen en zich hiermee in het klassement kunnen nestelen. Bij dit aantal worden ruim zestig lopers gevoegd die gebruik kunnen maken van het startbewijs van hun werkgever. Dit grote peloton aan lopers wordt op de 10 kilometer nog eens aangevuld met een 25-tal topatleten, die zich hebben aangemeld voor de prestigieuze Cross League Oost.

Daglopers
Het 14de Sallands Cross Circuit bestaat ook dit seizoen uit elf afzonderlijke crosswedstrijden in de Sallandse dorpen. Dit in een tijdsbestek van tien weken. Lopers die niet hebben gekozen voor het gehele circuit, kunnen zich vanaf de eerste tot en met de laatste loop aanmelden voor elke afzonderlijke loop. In de volksmond zijn dit de daglopers. Jongens, meisjes, mannen en vrouwen die kiezen voor hun eigen dorpsloop of die heel selectief een aantal crosslopen aandoen. Zo zijn er bijvoorbeeld zowel in Heeten als in Heino jaarlijks vele tientallen jonkies die in teamverband aan deze wedstrijden meedoen. Ook families, vriendengroepen, sportteams ja zelfs bedrijfslopers kiezen voor hun eigen loop.

Cross League Oost
De allereerste editie van de Cross League Oost zal dit jaar een flinke stempel gaan drukken op de crosslopen in Haarle, Luttenberg, Raalte, Nijverdal en Olst. De laatste twee wedstrijden vallen buiten het vertrouwde Sallands Cross Circuit. Het tekent meteen de ambitie van de organisatie: een korte crosscompetitie voor de Oostelijke topatleten. Afgaand op het zeer sterke deelnemersveld zal de eredivisie van de crossatleten de komende maanden voor een groot spektakel gaan zorgen.

Van start
Nadat de stoom van de Diepe Helloop is opgetrokken, kan in het weekend hier op volgend Haarle zich gaan opmaken voor de start van het Sallands Cross Circuit èn van de Cross League Oost. Voor de pure recreatieloper tot en met de topatleet kan het Sallandse loopfestijn beginnen. De komende tien weken ‘in the flow’ . Het wordt dringen geblazen. Meer informatie vind je op staging2.sallandscrosscircuit.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.