deelnemersrecord sallandse wandelvierdaagse

Maar liefst 1986 fanatiekelingen hebben dinsdag meegelopen op de eerste dag van de Sallandse Wandelvierdaagse en dat is een nieuw record. Dat zijn er 179 meer dan vorig jaar, toen er 1807 wandelaars meeliepen op dag 1.

Maar liefst 1392 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de Vierdaagse. Daar bovenop komen nog eens 594 daglopers. Verreweg de meeste deelnemers liepen de 20 kilometer, namelijk 1209 in totaal. De 30 kilometer werd gelopen door 342 wandelaars en de 40 kilometer door 111 fanatiekelingen. Aan de Kidsloop deden 324 kinderen mee.

Kop er af
“De kop is eraf. Typisch een uitdrukking die een organisatie gebruikt als een lang voorbereid evenement van start is gegaan”, vertelt Maaike Heethaar namens de organisatie. “Het was een fantastische start. In totaal hebben 1986 wandelaars de wegen en paden richting Wijhe doorkruist. Zelfs de kids gingen die richting uit, hetgeen hen een confettiregen van mais opleverde toen een maishakselaar hen passeerde. Bij wijngaard de Landman was een gezellige rustplaats ingericht en werden de jonge wandelaars, de jongste 2 ½ jaar oud!, onthaald op lekkernijen van COOP Raalte en Bakker Jorink. Bij de kunstwerken, zoals de Rode Bankjes, Namen op de Weg en het beeld van de Barmhartige Samaritaan, werd uitvoerig stilgestaan om kunstselfies te maken. Die dingen immers mee naar een prijs.”

De lange routes namen een aanloop tot het eerste rustpunt Kasteel het Nijenhuis, dat door de mistflarden in nevelen gehuld was. Onze correspondent op de route kon echter alleen maar vertellen over blije en tevreden mensen. Natuurlijk zal er best wel ergens een hapering geweest zijn, maar de positieve geluiden waren overheersend, zowel bij de wandelaars als bij de verzorgers op de rustpunten.

In Wijhe stond het college van burgemeester en wethouders de wandelaars op te wachten om de controlekaartjes te knippen en heel de Langstraat (winkelstraat) was versierd voor Hallowieje. Levende standbeelden, heksen en andere griezels wisten menig wandelaar aan het schrikken te krijgen.

“We kijken terug op een mooi begin van de Sallandse wandelvierdaagse met prima wandelweer en vrolijke deelnemers. Een stroomstoring precies op moment van vertrek van de 20km-route verhinderde de voorzitter zich verstaanbaar te maken, maar de Roalter Jongs lieten zich niet op de kop zitten en zongen zonder begeleiding toch het wandellied. Het welkom was dan niet uitgesproken, het was evengoed van harte gemeend.”

Kidsroute
Elke dag maakt Lars Henning een mooie video van de Kidsroute en de eerste uitzending staat inmiddels online. Met een verslag van het wandelen en diverse spelletjes waaronder het ‘Spar werpen’. Wie wordt de ‘Spar Werper Van Het Jaar’?

 

[youtube url=”//staging2.youtube.com/embed/5cm157alczQ”]

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.