de kort wil duidelijkheid over stortgat haarman

Raaltenaar Hans de Kort wil dat de gemeente openheid van zaken geeft over de voortgang van het hoger beroep in de zaak rondom het stortgat op het voormalige perceel van oud-wethouder Ben Haarman. Bijna een jaar geleden ging het college van burgemeester en wethouders van Raalte in beroep tegen de uitspraak van de Rechtbank Overijssel. Nog steeds is er niets bekend. “En het gaat om heel erg veel geld.”

De gemeente spande de rechtszaak destijds aan omdat Raalte jaren geleden de boerderij van Haarman kocht. Op dit terrein aan de Heesweg bleek later een groot stortgat met afval en asbest in de bodem te zitten. Dat kostte de gemeente 315.000 euro om op te ruimen. Die kosten wilde de gemeente verhalen op Haarman, die zegt van niets te weten. De zaak rondom een claim van 200.000 euro (bodemvervuiling), verloor de gemeente. De gemeente ging in hoger beroep, maar nog steeds is er niets duidelijk.

De Kort wil middels een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) een kopie van het beroepschrift, de motivering van het beroepschrift en voor zover bekend de stand van zaken rond de procedure. “Gezien de nevelen waarin bestuurders van de Gemeente Raalte de sanering en de daarmee gepaard gaande procedures hebben gehuld, lijkt het mij zo langzamerhand vanzelfsprekend dat de inwoners in deze zaak volledige openheid van zaken krijgen. Het gaat tenslotte om heel veel geld, waarvoor de bewoners moeten opdraaien. Het tot heden door de college hardnekkig geproduceerde geneuzel waarmee geprobeerd wordt de geheimhouding in stand te houden, dreigt groteske vormen aan te nemen.”

Gemeenteraad
Van de gemeenteraad verwacht De Kort dat hij zich achter zijn verzoek schaart. “Er wacht immers een raadsenquête. En hoe langer het college de zaak traineert, hoe moeilijker een enquête uit te voeren is. Dat zou de gemeenteraad niet moeten willen. Als hij dat wél wil, lijkt het mij voor de hand liggend dat de Raad dat reeds nu bekend maakt. Dan weten ook de inwoners hoe serieus de Raad deze zaak neemt.”

De Kort besluit: “Ikzelf heb de indruk dat ook de gemeenteraad niet meer geïnteresseerd is in het oplossen van deze omineuze kwestie en het beantwoorden van de daarmee gepaard gaande vele vragen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.