de kort wil communicatievisie gemeente raalte weten

Hans de Kort wil van de gemeenteraad van de gemeente Raalte weten wat haar communicatievisie is. De Kort vindt het vreemd dat de gemeenteraad laat weten vooruitgang te hebben geboekt, maar dat dit niet, zoals in een eerder onderzoek wél is gedaan, met een rapportcijfer kan worden onderbouwd. “Verbeteringen moeten immers wel controleerbaar zijn. In het andere geval heb je niets aan welk onderzoek dan ook.”

De Kort diende onlangs een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) waarin hij informatie vroeg over onderzoek en analyses die de gemeente zegt uitgevoerd te hebben voor het maken van een Communicatievisie. “Als antwoord laat de gemeente doorschemeren dat de gevraagde onderzoeken en analyses niet op schrift staan en dat ik er daarom geen kopieën van kan krijg. Ik vind dit een hoogst merkwaardige manier om tot een goede visie te komen. Je hebt immers niets, in ieder geval niets concreets, noch controleerbaars, om op terug te kunnen vallen. Ik begrijp echter dat de gemeenteraad ermee akkoord is gegaan. Het zij zo.”

De Kort wil ook nog van de gemeente weten met welke zoekargumenten hij op de site van de Gemeente Raalte de bedoelde communicatievisie kan vinden. “Het zal aan mij liggen, maar mij is het niet gelukt, zelfs niet met het meest voor de handliggende argument, zijnde ‘Communicatievisie’.”

Ook wil de kritische Raaltenaar weten wanneer de Communicatievisie is vastgesteld en door wie. De Kort wil bovendien kopieën van de evaluaties die de gemeente na 2009 zegt gehouden te hebben. “Dat daarin geen rapportcijfers zijn vermeld bevreemdt me weliswaar zeer, maar dat moet ik accepteren.” Tot slot wil hij ook weten tot welke conclusies de gemeente zelf komt op basis van de vermelde evaluaties.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.