d66 wil n35 laten toetsen wegens megavarkensstal

D66 dient donderdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Raalte een motie in om het college op te roepen de veiligheid op de N35 ter hoogte van de megavarkensstal te laten toetsen. De partij dient een zogenaamde ‘Motie Vreemd’ in om het college te dwingen de verkeersafwikkelingplannen van het bedrijf Sevaba b.v. , het bedrijf van Adriaan Straathof, bij Rijkswaterstaat te laten toeten op wenselijkheid en veiligheid voor de N35 ter plekke van het bedrijf bij Mariënheem.

Er gaat volgens D66 Raalte een Megavarkensfabriek ontstaan die langs de N35 op een volkomen foute plek ligt. “Er is ter hoogte van het varkensbedrijf geen N35 uitvoegstrook. Het afbuigende en opdraaiende vrachtverkeer zal voor onveilige situaties en zal voor overlast zorgen. Gebruik van de parallelweg zal vooral voor fietsers en bromfietsers onveilige situaties opleveren. Vrachtwagens kunnen ook vanuit stilstand direct de N35 op- en afrijden met alle risico’s van dien. Dit terwijl we met z’n allen in de Raad streven naar een verhoging van een veiliger N35 bij Mariënheem en kruispunt Bos bij Raalte. Het kan toch niet zo zijn dat deze megastal tegen deze verkeersontwikkelingswensen in kan gaan”, aldus Terlouw.

De raadsvergadering in het gemeentehuis in Raalte begint om 19.30 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.