d66 olst wijhe leegstand staat op de agenda

Tijdens het door D66 Olst-Wijhe georganiseerd politiek café over leegstand, afgelopen zaterdag 3 oktober in ’t Olde Postkantoor in Olst, werd er flink gediscussieerd over de leegstand van winkels, boerderijen en maatschappelijk vastgoed in onze gemeente. Leegstand is een probleem dat iedereen raakt omdat hierdoor de kwaliteit van de openbare ruimte erop achteruit gaat en voorzieningen verschralen. Ook in Olst-Wijhe.

De aanwezigen waren het allen oneens met de stelling “Stoppen met bouwen, maak alle vastgoed bestemmingsvrij”. Niet verwonderlijk, want inwoners en ondernemers willen graag weten waar ze aan toe zijn en als het nodig is hun recht kunnen halen. Daarom blijft een bestemmingsplan nodig. De discussie werd begeleid door Jeroen Niemans van Platform 31. Aanwezig waren ondernemers, vertegenwoordigers van landbouw en detailhandel en Plaatselijk Belang Olst. Ook wethouder Engberink en burgemeester Strien bezochten het politiek café. De gemeente wil een oplossing tegen leegstand, maar vindt voorlopig dat inwoners en ondernemers zelf de kar moeten trekken. Wel wil de gemeente hierin een faciliterende rol spelen.

Opvallend afwezig was een vertegenwoordiging van de Olster ondernemersvereniging GO. In Olst is leegstand erg actueel; onlangs blokkeerde de gemeente de komst van een bewegingsstudio in een leegstaand winkelpand in de Hendrik Droststraat. Gedurende de discussie bleek dat de ondernemersvereniging hierin een actieve rol kan spelen.

Tijdens de algemene beschouwingen van maandag 28 september heeft de raad een motie van D66 aangenomen, waarin het college wordt opgeroepen om met vertegenwoordigers van landbouw, detailhandel en onderwijs dit jaar nog in gesprek te gaan over leegstand.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.