Home / archiefcentraal / collegium musicum salland in nicolaaskerk wijhe

collegium musicum salland in nicolaaskerk wijhe

Kamerkoor Collegium Musicum Salland treedt zondag 11 oktober om 15.30 uur op in de Nicolaaskerk van Wijhe. Met het programma ‘sferen van vrede, harmonie en schoonheid’ brengen koor en dirigent Henk Ophoff enkele parels uit de klassieke koorcultuur ten gehore ter voorbereiding op hun Elzasreis. Organist Christian Drost werkt mee aan dit concert.

Binnenkort gaat het koor op reis naar de Elzas om daar dit concert ten gehore te brengen. In voorbereiding daarop zingt Collegium Musicum Salland in Dalfsen en Wijhe dit concert. Het thema van dit concert is gebaseerd op het jaarthema in de Elzas: vrede.

Het afwisselende programma bestaat uit muziek van componisten uit de 16e tot en met de 21e eeuw. Je kunt werken horen van onder meer Purcell, Elgar, Part en Gjeilo. De koordelen worden afgewisseld met bijpassende orgelmuziek die wordt gespeeld door Christian Drost.

Het volledige programma is na te lezen op www.kamerkoorsalland.nl. Na afloop van het concert is er gelegenheid na te praten onder het genot van een kopje koffie.

Toegangskaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop € 10,- en zijn te reserveren via www.kamerkoorsalland.nl. Aan de kerk kosten de kaarten € 12,50. Voor jongeren tot en met 18 jaar is de toegang gratis. 

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.