buurman megavarkensstal heeft slapeloze nachten

Slapeloze nachten heeft buurman Martin Vloedgraven ervan. De komst van een megastal voor 11.000 varkens naar Mariënheem zorgt voor veel stress in het Raalter kerkdorp. RTV Oost ging langs bij de buurman.

Stank, lawaai en dan nog de vele vrachtwagens die af en aan rijden en voor veel onveiligheid zorgen. Martin Vloedgraven ziet 11.000 varkens op nog geen 100 meter van zijn bedrijfspand en woning allerminst zitten. “Hier zitten we niet op te wachten. Het bedrijf was al groot en wordt nu nog veel groter. Ik heb er echt slapeloze nachten van, want we weten ook niet wat er exact gaat gebeuren.”

Volgende week dinsdag is er een informatieavond voor de inwoners van Mariënheem. Martin Vloedgraven: “Maar dat is niet de goede volgorde. Volgens mij hadden eerst de omwonenden op de hoogte gesteld moeten worden. En daarna zou pas de vergunning door de provincie verstrekt mogen worden. We worden absoluut niet goed op de hoogte gehouden.”

Het varkensbedrijf aan de Nijverdalseweg (N35) in Mariënheem wordt na een faillissement overgenomen door een nieuw groot bedrijf. “En daar staan we argwanend tegenover”, zegt Vloedgraven. “Want dat bedrijf, Straathof, staat niet bekend als de liefste onderneming in die branche. En dat is ook het gevoel dat leeft in het dorp Mariënheem.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.