burgemeester benadrukt nog geen crisisnoodopvang

Burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte benadrukt dat er geen crisisnoodopvang komt, maar dat de gemeente slechts voorbereid wil zijn indien er wel een verzoek van het Coa komt. “Crisisnoodopvang voor vluchtelingen blijft noodzakelijk. Het kabinet doet regelmatig een beroep op gemeenten om hieraan mee te werken. Veel gemeenten, ook Raalte, inventariseren mogelijke locaties voor crisisnoodopvang.”

Gisteravond heeft een gesprek plaatsgevonden met de verenigingen die gebruik maken van Tijenraan over deze inventarisatie. “Ik merk dat dit bericht bij meerdere mensen de begrijpelijke vraag oproept of er al concrete plannen zijn om vluchtelingen op te vangen in Tijenraan. Er zijn geen concrete plannen voor crisisnoodopvang van vluchtelingen in Tijenraan en de rest van onze gemeente. We zijn niet benaderd met een verzoek om een locatie beschikbaar te stellen. In het bericht dat wij gisteren naar buiten brachten, hebben we alleen willen aangeven dat we de mogelijkheden voor noodopvang inventariseren als Raalte wel een verzoek krijgt van het COA.”

Dat de gemeente Raalte sporthal Tijenraan aanwijst als opvanglocatie, is volgens Dadema logisch. “Sporthal Tijenraan is bij calamiteiten en rampen al aangewezen als opvanglocatie. Het gesprek met de sportverenigingen gisteravond was bedoeld om samen met hun zorgvuldig te kijken wat de eventuele consequenties zijn als Raalte wel in beeld komt voor noodopvang. Dit is belangrijk omdat de ervaring uit andere gemeenten duidelijk maakt dat het een enorme uitdaging is om een opvanglocatie snel in gereedheid te brengen.”

De burgemeester benadrukt nog één keer: “Op dit moment is crisisnoodopvang in onze gemeente niet aan de orde. We willen wel graag goed voorbereid zijn in het geval we wel een verzoek krijgen. Als het zover komt, dan mag u van mij aannemen dat we hierover op een zorgvuldige manier in gesprek gaan met de gemeenteraad, omwonenden en andere betrokkenen!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.