breed biologisch assortiment in nieuwe winkel overesch

Bij Overesch Ecologische Landbouw komen geregeld mensen om vanuit de skybox te kijken naar de scharrelende varkens of voor een rondleiding langs stallen en akkers. Het gemengd bedrijf had altijd al een winkeltje in de schuur met eigen producten. Een grotere winkelruimte was een wens van de familie Overesch. Zaterdag is op het erf van 10:00 tot 17:00 uur de feestelijke opening. Een gloednieuwe winkel met breed biologisch assortiment.

,,De laatste jaren groeiden we uit onze voegen”, aldus Jan Overesch. “Sommige artikelen lagen achter de schermen. Klanten moesten erom vragen. “Tijd dus om stappen te zetten”, aldus zoon Rick. “In deze ruimte kunnen we alles mooi presenteren.” Zo zijn in de overzichtelijke schappen allerlei artikelen van eigen erf te vinden. Rund- en varkensvlees en groente bijvoorbeeld. Verder worden er droogwaren, zuivel, kaas en worsten verkocht, afkomstig van collega’s uit de regio. Rick: “We weten altijd waar het vandaan komt. Daar wordt geboerd zoals wij dat ook doen: in harmonie met de natuur. We gaan netjes met de bodem om. Geen gif, weinig bemesting en dus meer kruiden, bloemen en insecten. Producten met smaak zijn het gevolg”.

Met veel hout en licht heeft de winkel een toepasselijke natuurlijke, open uitstraling. Vanuit zitjes voor de grote ramen zijn de scharrelende varkens goed te zien. Bezoekers kunnen er even koffie drinken. “Veel klanten maken er een uitje van als ze groentepakket halen of boodschappen doen”, vertelt Jan. “Ze fietsen met de kinderen hierheen, kijken rond op het erf. Die beleving vinden we leuk.”

Overigens is Overesch tegenwoordig Ekoplaza-afhaalpunt waar op internet bestelde artikelen afgehaald kunnen worden. Dit online-assortiment met ondermeer glutenvrij, superfood, drogisterij, non-food is zeer uitgebreid. De winkelopening wordt groots gevierd door de familie Overesch, die sinds begint negentiende eeuw op deze plek boert. Met diverse activiteiten zoals poffertjesbakker, springkussen en stokbroodbakken op de vuurbak. Verder is De Gouden Emmer aanwezig waarvan leerlingen zomers druk zijn met schooltuintjes op de akkers van Overesch. Diverse gerechten worden bereid door kok Paul Herbrink. Daarnaast is er een broodproeverij van de Biobakker en kunnen bij de importeur Spaanse wijnen geproefd worden.

24 Oktober: 10.00 – 17.00 uur winkelopening Overesch, Hondemotsweg 40 even buiten Heino.

Openingstijden winkel:

Woensdag van 19.00 tot 21.00 uur

Donderdag van 9.30 tot 13.00 uur

Vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur

Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.