bmxer mitchel schotman uit wesepe sluit het seizoen goed af

BMX’er Mitchel Schotman uit Wesepe eindigt seizoen goed. Onderstaand zijn verslag:

“Afgelopen weekend was het tijd voor de laatste vijfde BMX-topcompetitie van het jaar in Zoetermeer. Zaterdagochtend ben ik afgereisd naar Zoetermeer voor de wedstrijd het was een mooie dag geen regen voorspeld dus een mooie dag om te fietsen.”

“Daar aangekomen heb ik me snel in geschreven en klaar gemaakt voor de training. De baan beviel op zich wel goed. Niet moeilijk, maar wel een lange baan en dat maakte het zwaar. Na de training was het tijd voor de Time Trail (ook wel tijdritten) van de 4 TC’s, die ik al mee had gedaan dit jaar, waarvan ik er drie de time trail had gefietst wist ik ze alle drie al op mijn naam te zetten.”

“Dus ook voor de laatste time trail van het jaar ging ik er weer voor was een goed rondje voor mezelf maar helaas op een halve seconde werd ik tweede, maar ik ging met een goed gevoel de wedstrijd in. Zondag ochtend stond ik op na een goede nacht rust en had er een goed gevoel over voor de dag.”

“Het mooie aan deze wedstrijd was dat het werd georganiseerd door de UCI en mochten er dus ook buitenlandse rijders mee doen waardoor de concurrentie nog sterker werd en het ook juist mooier maakt. ‘s Middags was het tijd op te trainen en daarna de wedstrijd.”

“Mijn lijst gezien van de manches bij wie ik in zat en zag er uit dat het wel goed zal komen om door te gaan na de halve finale zo gezegd zo gedaan met drie manches te hebben gereden waarvan één gewonnen, ging ik met een sterk en goed gevoel de halve finale in. De halve finale een goed start maar mijn eerste bult was niet goed waar door ik iets verloor maar ik kon het terug pakken naar een derde plek en tot aan de finish kunnen volhouden.”

“De finale, dit moest hem worden voelde me goed en scherp de laatste finale van het jaar dus wilde hem goed en sterk eindigen. Mijn start was goed in de finale iets in onbalans op het eerste stuk maar kon het goed terugpakken waardoor ik als derde de eerste bocht door ging en dat kon ik de hele ronde volhouden en als derde over de finish kwam. Maar omdat de twee klassen junior men en elite men bij elkaar in zaten werden er ook aparte prijzen gegeven en voor mij degene die tweede eindigde was een junior men rijder waardoor ik automatisch door schoof naar de tweede plek in de elite men klasse en dat maakt de dag nog beter. Ik was tevreden over de ronde die ik reed en sterk de dag afgesloten.”

“Maar dat was nog niet alles met de prijsuitreiking hoorde ik omdat ik vandaag tweede was geworden en de meeste punten had binnen gehaald dat ik in het eind klassement ook nog eens eerste ben geworden. Dus al met al ben ik het seizoen geëindigd boven aan het podium.” 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.