blik op de leefbaarheid in zeeland deel 2

Nieuwsuur besteedde onlangs aandacht aan de leegloop van Zeeland. In deze serie werd pijnlijk duidelijk dat jongeren massaal vertrekken om te studeren en daarna niet meer terugkeren. Basisscholen verdwijnen of fuseren, woningen voor starters staan leeg en jongeren zien geen heil in een leven in Zeeland. Voorlopig is deze leegloop in Salland nog niet direct aan de orde, maar dat jongeren veelal vertrekken naar de steden is een feit. De vraag is hoe dit doorzet en wat er eventueel aan te doen is.

In deel 2 uit de serie wordt aandacht besteed aan de slag om de leerlingen op basis- en middelbare scholen. Ook NU.nl besteedde aandacht aan dit onderwerp. Zij deden onderzoek naar basisscholen in alle woonplaatsen. Het blijkt dat een kwart van alle Nederlandse woonplaatsen geen school meer heeft. Dit alles komt door de afname het aantal leerlingen in dorpen. In de gemeente Raalte is de gemiddelde afstand tot een basisschool nu nog 0,9 km. Dit lijkt misschien niet ver, maar vergeleken met alle andere gemeentes is dit relatief ver.

Deel 2 uit ‘Krimp in Zeeland’: De slag om de leerling. Klik hier voor de aflevering.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.