basisschoolkids rennen voor vluchtelingen

De vluchtelingenloop basisschool de Matzer uit Wijhe afgelopen week hield op haar schoolplein heeft bijna 3.200 euro opgeleverd. Doel van deze spontane actie was om geld in te zamelen voor vluchtelingenkinderen. Na contact te hebben gehad met het AZC in Schalkhaar werd besloten om een sponsorloop te gaan organiseren. Niet een gewone sponsorloop maar een met hindernissen om zo de ontberingen van de vluchtelingen een beetje na te bootsen. In de klassen is tijdens kringmomenten over dit onderwerp gesproken.

De sponsorloop verliep fantastisch, aangemoedigd door vele ouders, opa’s en oma’s liepen de leerlingen van de Matzer hun rondjes over het schoolplein. In de dagen erna namen de leerlingen hun verdiende geld mee naar school. Afgelopen vrijdag werd dit door een aantal leerlingen geteld en kwamen ze tot een fantastisch bedrag van bijna 3200 euro. Binnenkort gaat de school met het AZC bespreken hoe ze dit geld gaan overhandigen en op welke manier dit geld voor de vluchtelingenkinderen zal worden ingezet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.