basisschool matzer start met bibliotheek op school

In navolging van meerdere scholen, start ook basisschool Matzer in Wijhe met de Bibliotheek op School. Dinsdag tekenden Nicole Pot, directeur van basisschool Matzer in Wijhe en Frederique Westera, directeur van de Bibliotheek Olst-Wijhe, in aanwezigheid van de lees-coördinator Arja Klos, leerkracht van de Matzer, een samenwerkingsovereenkomst voor het leesbevorderingsprogramma ‘de Bibliotheek op school’ (dBos).

Directeur Nicole Pot over het starten van de Bibliotheek op school: “Als school vinden we het erg belangrijk om kinderen leeskilometers te laten maken. Niet ieder kind leest thuis. Dit kan komen omdat het kind lezen niet leuk vindt, maar kan ook komen doordat er thuis niet veel boeken zijn van het juiste niveau of passend bij de interesses van het kind. Een boek wat jezelf leuk vindt, leest prettiger en dat komt ten goede aan de resultaten voor het leesonderwijs. Veel lezen is voor kinderen belangrijk. Je moet op een redelijk niveau kunnen lezen om deel te kunnen nemen aan de maatschappij.”

Pot vervolgt: “De Bibliotheek zal met ons de resultaten monitoren en waar nodig interventies uitzetten om dit bij te sturen. In januari 2016 zullen we starten met de opzet en trachten we nog voor het eind van het schooljaar alles zo te hebben ingericht dat we er gebruik van kunnen maken. Tot die tijd voorziet de bibliotheek onze school van boekpakketten, zodat we voldoende passend materiaal hebben om te kunnen blijven lezen met onze leerlingen.”

Het landelijk programma van ‘de Bibliotheek op school’ is een strategische aanpak die het plezier in lezen vergroot en de leesvaardigheid van kinderen meetbaar verbetert. Bibliotheek en school trekken samen op en het leesplan staat centraal. De Bibliotheek verzorgt een cursus Leesbevordering voor leerkrachten, de schoolbibliotheek wordt verbeterd, er worden nieuwe werkvormen ingezet en activiteiten georganiseerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.