Home / archiefcentraal / 506 zonnepanelen op dak gemeentehuis

506 zonnepanelen op dak gemeentehuis

Op het dak van het gemeentehuis van Raalte worden vanaf maandag 19 oktober 506 zonnepanelen geplaatst. Disselhorst Green Energy uit Heeten is de komende vier weken bezig om ze allemaal te plaatsen. Met de plaatsing van de panelen wordt een deel van de energie die het gemeentehuis gebruikt, zelf opgewekt. De plaatsing van zonnepanelen draagt bij aan het doel van Raalte om een duurzame organisatie te worden. Wethouder Frank Niens: “Door zelf duurzame energie op te wekken wordt Raalte minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is Raalte minder kwetsbaar voor de stijging van de energieprijzen als deze fossiele brandstoffen schaarser worden.”

De gemeente Raalte wil in 2025 een duurzame organisatie zijn, dit is vastgelegd in de visie Raalte Duurzaam 2050. De gemeente krijgt hiervoor gedurende 15 jaar SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) voor de productie van elektriciteit met zonnepanelen voor het gemeentehuis. Door nu te investeren in zonnepanelen op het gemeentehuis wordt in de eerste 15 jaar ongeveer 6.000 euro verdiend. Daarna is de investering afgeschreven en gaan de panelen nog minimaal 10 jaar mee. De opbrengst in die laatste 10 jaar is afhankelijk van de dan geldende energieprijs. Zo kost een duurzame organisatie worden geen geld, maar levert het geld op.

Lees ook

Decemberactie van Gastvrij Wijhe weer van start

WIJHE – De stempelkaarten worden uitgedeeld; de inleverbussen staan klaar. De decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.