zilver en vierde plek voor atleten av salland

Mees kappert en Lynn van Zijl van AV Salland hebben dit weekend in Zoetermeer uitstekend gespresteerd. Lynn van Zijl werd net geen Nederlands Kampioen, zij werd tweede. Mees Kappert werd in zijn categorie vierde. AV Salland stuurde ons een verslag.

Afgelopen weekend streden twee atleten van Atletiek Vereniging Salland in Zoetermeer mee om de nationale titel bij de meerkamp. In de categorie 12/13 jaar had Mees Kappert een goede eerste dag. Een persoonlijk record op de 80 meter sprint, en degelijk verspringen, waarmee hij zich direct in de top van het klassement nestelde, werden jammer genoeg gevolgd door een slippertje bij het speerwerpen, waar hij helaas veel punten liet liggen. Lynn van Zijl, in de categorie 14/15 jaar, wist de eerste dag helemaal volgens schema te doorlopen. Ondanks lichte liesproblemen, waar Fysiotherapie Salland nog hard aan gewerkt heeft in de afgelopen week, wist ze met een persoonlijk record op de 80 meter horden, en goede prestaties op hoogspringen, kogelstoten en de 150 meter sprint op enkele punten winst ten opzicht van haar beste meerkamp tot dan toe te komen. Wel had ze de pech dat ze beide loopnummers met veel tegenwind moest volbrengen, waar de andere series nauwelijks of zelfs geen wind kende.

Dag twee begon voor Mees met een super 80 meter horden. Hierbij noteerde hij de 25e tijd ooit gelopen door een jongen van zijn leeftijd in Nederland, tevens een baanrecord in Zoetermeer. Na goed hoogspingen en kogelstoten had hij ongeveer 10 seconden in te halen op de nummer drie in de eindrangschikking tijdens de afsluitende 1000 meter. Na een hele goede race werden het helaas maar zes seconden winst, waardoor hij, met een puntentotaal van 4200 punten, 26 punten achter het brons bleef. Lynn begon de tweede dag met een goede versprong, en schoot bij het speerwerpen uit haar slof door een dik personlijk record te werpen, waarna ze zichzelf terug zag op de derde plek van de tussenstand. Voor het laatste nummer, de 600 meter, lagen de eerste vier dames binnen enkele seconden van elkaar. Uiteindelijk wist Lynn zich omhoog te knokken door twee dames op meer dan 6 seconden te lopen, maar kwam ze ten opzicht van de, tot dan toe, nummer vier net 0,3 seconden te kort om het goud te kunnen grijpen. Met een puntentotaal van 4263 had ze maar 6 punten te weinig om zich Nederlands Kampioen te mogen noemen.

Beide atleten moesten gedurende de twee dagen meermalen uitleggen hoe ze toch zulke goede prestaties konden neerzetten zonder te beschikken over een volwaardige ateltiekbaan. Wellicht een extra compliment voor trainer Jan Blom, die ook op de individuele nummers al meerdere atleten van AV Salland op Nederlands Kampioenschappen heeft gekregen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.