windesheim beste grote hogeschool van nederland

Studenten vinden Windesheim de allerbeste hogeschool onder de grote hogescholen in Nederland. Dat blijkt uit de ranking ‘de beste studies 2015’ van het weekblad Elsevier, weet RTV Oost.

Elsevier baseert zich op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE). Elsevier onderscheidt drie categorieën: grote hogescholen, middelgrote hogescholen en specialistische hogescholen. Windesheim behoort met meer dan vijftig opleidingen tot de categorie grote hogescholen.

Compliment
“We zijn erg blij en trots op deze eerste plaats”, reageert Albert Cornelissen, voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim. Vooral omdat het de studenten zijn die de kwaliteit van ons onderwijs en onze docenten zo hoog waarderen. Een compliment aan alle docenten en medewerkers.”

Naast de algemene waardering die studenten geven aan de hogescholen in de verschillende categorieën, heeft Elsevier ook gekeken hoe goed afzonderlijke opleidingen het volgens de studenten doen. Die opleidingen zijn met elkaar vergeleken. “38 opleidingen van Windesheim behoren tot de top 3 van beste hbo-opleidingen in Nederland. Dit past bij onze ambitie om een hogeschool te zijn waar alle opleidingen van bovengemiddelde kwaliteit zijn, aldus Cornelissen.”

Windesheim heeft vijftien opleidingen op nummer één staan. Zestien opleidingen staan op nummer 2, en 7 keer is er een nummer 3 notering gegeven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.