Home / archiefcentraal / wijhe geniet van oude brommers

wijhe geniet van oude brommers

Bertus op zien Norton en Tinus op zijn BSA waren er zondagmorgen helaas niet bij in de Langstraat. Maar ongeveer 250 andere deelnemers maakten zich klaar voor de jaarlijkse toertocht tijdens de Wiejese Diekdaegen.

De deelnemers stonden in lange rijen opgesteld. Een Zündapp, Kreidler, Sparta, Typhoon en een Locomotief. Er viel van alles te zien. Veel mensen namen een kijkje bij de oude voertuigen. Er was zelfs een deelnemer op een Sparta met dubbele uitlaat.

De mannen en vrouwen lieten graag hun trots zien en praatten er natuurlijk graag over. De Kreidler IJsselvallei Toertocht ging via de Wijhese veerpont naar Hattem en weer terug. Klokslag 11.00 uur begonnen de Mini’s aan hun toertocht, daarna was het de buurt aan de Solexen onder regie van Solexclub Het Ventieldopje. De oude en nieuwe brommers werden gestart, waarna ze allemaal door de Langstraat gingen met een beetje regen en een waterig zonnetje. Om 14.00 uur waren ze terug en kon het publiek van de Diekdaegen een groot deel van de voertuigen nog bewonderen.

Lees ook

Koken voor Kerels in de Mozaïek

LEMELERVELD – Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de cursus Koken voor Kerels in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.