wandelgroep av salland vijftien jaar

Het is al weer vijftien jaar geleden dat de Atletiek Verenging Salland werd uitgebreid met een wandelgroep. Inmiddels is er al sprake van twee groepen die, onder de bezielende leiding van trainster Nolda Jonkman, net een stapje verder gaat dan gewoon wandelen. Sportief wandelen wordt het genoemd, en ondanks het sportieve karakter kan iedereen aansluiten om één of twee keer per week een stevige wandeling, met ondersteunende oefeningen, te maken.

“Het is super om lekker buiten te bewegen en natuurlijk is er ook altijd wel genoeg gespreksstof”, zegt Jannete Verbeek, één van de leden van de wandelgroep. Hun hechte groep bestaat uit ruim twintig dames, en één heer. Enkele leden zijn al vanaf het begin bij de groep, maar de meeste lopen al weer heel wat jaren mee. Van verloop is dan ook nauwelijks sprake.

Naast het sportieve aspect, is er ook een gezellige kant. Janette vertelt graag over de fiets en wandeltocht in Amsterdam, de rondwandeling in Utrecht of Groningen, het doel van het jaarlijkse uitstapje van afgelopen jaar. Ook tijdens deze leuke uitstapjes wordt er dus gewandeld, maar is er zeker ruimte voor gezelligheid en een lekker etentje. “Dit geeft goed aan hoe leuke we het met elkaar hebben en hoe wij genieten elke vrijdagochtend.”

Afgelopen vrijdag is bij deze groep, namens het bestuur van AV Salland, een lekkere taart gebracht om de vijftien jaar te vieren. De dinsdaggroep wordt uiteraard ook niet overgeslagen. De vereniging hoopt over vijftien jaar nog steeds zo’n enthousiaste groep te mogen trakteren. Overigens is er nog een (klein) beetje ruimte in de groepen, dus iedereen die graag eens zou willen weten hoe het er in de groep aan toe gaat is van harte welkom.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.