wandelen langs de ramelerwaterleiding

Onlangs heeft het waterschap een wandelpad aangelegd langs de Ramelerwaterleiding. Dit als onderdeel van de herinrichting van deze waterloop. Hiermee geeft het waterschap invulling aan zijn doelstelling voor recreatief medegebruik van eigendommen van het waterschap. Het gaat om een wandelpad van circa achthonderd meter langs de Ramelerwaterleiding tussen het Overijssels Kanaal en de Heetenseweg (N332). Het pad is onderdeel van het recreatienetwerk Salland en is bewegwijzerd.

Geen honden

Honden zijn op het wandelpad niet toegestaan. Voor de aanwonende agrariërs is het van belang dat wandelaars niet van het pad afwijken en door de landerijen gaan lopen en geen afval achterlaten. De eerste signalen hierover zijn overwegend positief. Agrariër Rik Ogink, die langs een deel van het wandelpad zijn weilanden heeft liggen: “Van het wandelpad wordt veel gebruik gemaakt. Troep wordt gelukkig niet achtergelaten, maar af en toe zien we een loslopende hond achter een haas aangaan. Dat willen we niet.” Uitwerpselen van honden in gras dat als voer voor koeien dient, kan namelijk miskramen veroorzaken bij koeien. Daarom plaatst het waterschap overstaphekken bij begin en einde van het wandelpad en verbodsbordjes om honden te weren.

Ramelerwaterleiding

Deze waterloop is natuurvriendelijk ingericht volgens de geldende normen (Kaderrichtlijn water). Dit betekent dat stuwen vispasseerbaar zijn gemaakt en natuurvriendelijke oevers zijn aangelegd. Door de vispassages kunnen vissen nu vrij doorzwemmen vanaf het IJsselmeer tot aan het einde van de Ramelerwaterleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.