wandel mee met staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer houdt op zondag 4 oktober een wandeling voor kinderen (en hun ouders) met de IJsselnatuurgids en er wordt op zoek gegaan naar paddenstoelen op Landgoed ’t Nijendal. De wandeling start om 10:00 uur bij de parkeerplaats nabij de Zoogenbrink aan de Molenweg 3 in Olst. De wandeling eindigt om 12:00 uur. De kosten bedragen vijf euro voor volwassen en 2.50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. Aanmelden kan bij buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl of via telefoonnummer 0548-612711. Spontaan meewandelen kan ook. 

Krijg antwoorden op vragen als: hoe komt de paddenstoel aan zijn naam, kun je ze eten en zijn paddenstoelen soms giftig? Vind de bekende vliegenzwam, het eekhoorntjesbrood, de heksenboleet en het grijsgroene melkzwammetje. Als je goed zoekt vind je ze allemaal op het landgoed van Staatsbosbeheer. Tip: goede schoenen zijn handig en neem een loep en spiegeltje mee.

Leo Kemper ging woensdag alvast op pad en heeft tijdens zijn fietstocht door de Sallandse Heuvelrug alvast een paar prachtige paddenstoelen gespot. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.