van ewijk schiet go ahead eagles naar derde plek

Vanaf de eerste minuut was de wedstrijd niet om aan te zien. Er werd gevoetbald in een slakkentempo waardoor het publiek de grote verliezer van de middag leek te worden. Na een half uur stelde Eagles de aanhangers van de thuisclub nog meer teleur. Nadat RKC-doelman Vos een inzet van Wolters nog kon stoppen schoot Van Ewijk in de rebound de 0-1 tegen de touwen.

Dat was ook direct het enige hoogtepunt van de eerste 45 minuten voetbal. Er gebeurde verder niets noemenswaardigs. Opvallend was de gelaten sfeer op het veld. Ondanks het feit dat RKC, dat zichzelf in de onderste regionen van de Jupiler League terug vindt en Go Ahead Eagles, dat een rol van betekenis wil bespelen in de rol om het kampioenschap beide de punten goed konden gebruiken. Go Ahead Eagles zat in ieder geval op rozen en ging met een voorsprong rusten. Gezien de onmacht van RKC leken de punten bij de thee al binnen te zijn, maar het minieme scoringsverschil bracht de 170 uitsupporters toch in twijfel. 

Na rust was het spelbeeld onveranderd. Wel beten de spelers van RKC wat meer van zich af, waardoor de wedstrijd een tikkeltje harder werd. Dat leverde de thuisploeg een aantal gele kaarten op. Hoe langer de wedstrijd vervolgens voortkabbelde rook RKC steeds meer een kans om een punt van Go Ahead Eagles af te snoepen, aangezien de bezoekers er geen tweede goal inprikten. 

Slotoffensief

Het slotoffensief van de Waalwijkers had meer weg van een frustrerende eindfase. Cicilia besloot zijn noppen in het been van Go Ahead Eagles-aanvoerder Bart Vriends te printen en kreeg vervolgens geheel terecht de rode prent. Coster kreeg vervolgens nog geel omdat hij het niet eens was met die beslissing.

Diep in blessuretijd kreeg RKC nog één keer kans om gevaarlijk te worden. Op de rand van het strafschopgebied mochten de geel-blauwen aanleggen voor een vrije trap. Het was echter Go Ahead Eagles dat daar het meest van profiteerde. Jerry van Ewijk maakte aan alle onzekerheid een eind door vanuit de counter zijn tweede treffer van de middag binnen te schieten. Daarmee schonk hij zijn ploeg de volle buit en de derde plek op de ranglijst.

Periode

De eerste periode zit er inmiddels op. Afgelopen vrijdag kroonde FC Volendam zich tot winnaar van de eerste periode. Go Ahead Eagles zal in de volgende periode de misstappen zoals tegen Jong PSV en VVV Venlo moeten voorkomen om een gooi naar de periodetitel te doen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.